Graviditet

Under graviditeten er kvinnen spesielt avhengig av et velfungerende bekken og en sunn rygg. Livmoren er festet i bekkenet via leddbånd. En låsning/subluksasjon i bekkenet vil føre til ubalanse i livmoren, som igjen øker faren for sete- eller tverrleie av fosteret. Et balansert bekken vil bedre fødselsopplevelsen for mor og spedbarn, da plassforholdene i fødselskanalen vil øke.

Bekkenløsning:

Smerter i rygg, bekken eller mot symfysen under eller etter graviditet kan være symptomer på bekkenløsning. Men det kan også skyldes andre tilstander. Min kiropraktor vet å skille mellom de forskjellige tilstandene.

Under svangerskapet skilles det ut hormoner som gjør at leddbånd i bekkenringen blir elastisk. Hos noen kvinner kan dette oppleves som smertefullt og plagsomt. Vi kaller det da for bekkenløsning. Ofte ser vi at det ikke er løsning som fører til smertene, men gjerne heller en låsning. Leddene har lettere for å låse seg under bekkenløsning. Dette er kiropraktoren godt utdannet i å finne ut av.

Symptomer:

Smertene er gjerne relatert til belastning og lokalisert til bekkenledd og symfysen, den fremste delen av bekkenet. Utstrålende smerte til seteregion og ben er ikke uvanlig. Smertene tiltar i løpet av dagen og forverres ved bevegelse/belastning. Symptomene lindres ved ro.

Behandling:

Symptomer på bekkenløsning kan være veldig plagsomt, men det er viktig å være klar over at i de aller fleste tilfellene går plagene over kort tid etter fødsel. Bekkenløsning ligner en kronisk forstuing og vil bli behandlet med samme forsiktighet. Ofte vil kiropraktoren finne nærliggende ledd og muskler med feilfunksjoner som korrigeres på en skånsom måte.

Råd, veiledning og øvelser er en del av behandlingen. Kiropraktisk behandling av gravide er veldig trygt både for mor og barn.

Bestill time her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s