Svimmelhet

Kvinde tar seg til hodet, føler seg svimmelSvimmelhet er en av våre vanligste helseplager og et symptom på at kroppens balansesystem ikke fungerer som det skal. Balansesystemet består av sentre i hjernen som mottar og synkroniserer sanseinformasjon fra syn, balanseorganene i det indre øret og sensorer i kroppens muskler og ledd. Svimmelhet oppstår idet hjernen ikke klarer å bearbeide motstridende informasjonen om kroppens posisjon fra de tre sansene og kan derfor ha mange forskjellige årsaker.

De fleste årsaker til svimmelhet er heldigvis ufarlige. Dersom svimmelheten din ledsages av symptomer som hørselstap, kraftig øresus, synsforstyrrelser, feber, kraftig hodepine, hjertebank, brystsmerter eller pustevansker, bør du oppsøke lege for å utelukke underliggende sykdomstilstander. Min kiropraktor i Kristiansand kan gjøre de rette henvisninger eller undersøkelser.

Omtrent 60 % av informasjonen kommer fra synet, resterende kommer i all hovedsak fra leddsensorer i bevegelsesapparatet. Flest sensorer finnes i nakken – spesielt øvre nakke. Som regel skyldes svimmelhet låsninger i bevegelsesapparatet, spesielt nakke, kjeve og øverst i nakken.

Min kiropraktor vil kunne gi deg effektiv og trygg behandling for slike plager med meget god respons.

Bestill time her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s