Kosthold

gravid-hjerte

Vi anbefaler at dere selv lager den første faste føden barnet ditt får, da dette er et bedre alternativ enn ferdigmaten som produseres. Kok grøt som ikke er tilsatt sukker. Her kan du med fordel tilsette fettsyrer og olje. Når barnet blir større kan dere tilsette andre smaker. Det beste for barnet er om dere lager måltidet av moste og kokte grønnsaker, samt smør. Kjøtt og sukker kan dere introdusere når tiden er inne for det.

Vi anbefaler at man fra starten av forsøker å introdusere nye matvarer hele veien, så kan barnet ditt trene seg opp til å like nye smaker og næringsstoffer. Drikke utover morsmelk/erstatning er selvfølgelig vann. Barn trenger lite saft og juice, og dette kan heller komme inn som supplement etter hvert. Barn trenger ikke drikke melk, og syrnede melkeprodukter uten sukker er et bedre alternativ.

Jo lengre man venter før man gir barna sukker og andre søte matvarer – jo mindre avhengig av søtt blir de. Vent i det lengste med godteri, is og brus. Vær også bevisst sammensetningen av næringsstoffer barnet ditt får i seg hvert måltid og hver dag. Regelmessige måltider og variert kost er viktig også for barna.

I samråd med offentlige retningslinjer anbefaler vi tilskudd av omega-3 fettsyrer og D- vitamin fra første stund. Vær nøye med dette hver dag, så blir det tilslutt en god vane.

Vi kan hjelpe deg

Nervesystemet trenger riktig påfyll for å kunne utvikle seg optimalt. Om du er usikker på hva du bør gi barnet for å få en god utvikling kan Min kiropraktor gå gjennom barnets kosthold sammen med deg, og eventuelt anbefale endringer om du skulle ønske dette.

Vi henvender deg også til spesialister om det er nødvendig.

Bestill time her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s