Spedbarn og barn

Det å bli født kan være en stor påkjenning for kroppen. Vanligvis tåler barnet dette, men selv en normal fødsel kan ha stor innvirkning på barnet, for eksempel hvis den er veldig rask. Belastningen blir ekstra stor hvis barnet kommer i seteleie eller har ligget trangt i livmoren. Symptomene kan bli merkbare rett etter fødsel, men de trenger heller ikke oppstå før etter lang tid.

Et barns utvikling er helt avhengig av et velfungerende nervesystem da størsteparten av all utvikling hos ett menneske skjer i løpet av de første to leveårene.

Symptomer

Vanlige tegn på låsning og subluksasjoner hos et barn er luftsmerter og gråt. Andre plager kan være posisjonelle problemer, for eksempel at de ikke klarer å snu seg, vondt for å ligge på ryggen eller smerter i nakken. Ofte skyldes dette blokkeringer og feilfunksjoner i ryggsøylen.

Barn utsetter sine små kropper for ekstra mye fysisk stress når de lærer seg å gå, sykle, klatre osv. Sengevæting, søvnløshet, læringsvansker, gjentatte ørebetennelser og generelt ofte sykdom kan være symptomer på låsninger hos litt eldre barn.

Hva kiropraktoren kan gjøre for deg

Som primærkontakt kan Min kiropraktor henvise til barnelege hvis det skulle være nødvendig. En sjelden gang er det også greit å rekvirere røntgen eller MR. I mange tilfeller er det nyttig å samarbeide med barnefysioterapeuter for øvelser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s