Isjias

Isjias smerter, behandling og undersøkelseIsjiasnerven er kroppens lengste nerve. En stor, tykk bunt av nervetråder som starter i nedre del av korsryggen, går gjennom bakre del av benet ut til tærne. Den forsyner en rekke ulike strukturer, blant annet muskler, sener, leddbånd, ledd, blodårer og hud.

Isjiasirritasjon kommer som regel fra trange forhold på grunn av forkalkninger eller slitasje, eller fra skiveprolaps. Symptomene er smerter eller nummenhet langs beinet, fra baksiden av låret til foten. De aller fleste har symptomer under kneet og smerten kan beskrives som en skarp og veldefinert stråle. Noen merker også redusert kraft i føttene.

Isjias oppstår gjerne som et resultat av langvarige, neglisjerte plager i korsryggen. I motsetning til vanlige korsryggplager responderer isjias mer langsomt på kiropraktorbehandling. For at man skal få så gode resultater som mulig er det svært viktig at man får startet behandlingen raskt etter å ha fått korrekt diagnose. For at diagnosen skal bli korrekt foretar kiropraktoren en grundig undersøkelse inkludert nevrologiske tester, røntgen og MR.

Dersom man kommer raskt i gang med behandling vil også sjansen for langvarige plager synke. Venter man for lenge kan man i verste fall måtte bli avhengig av operasjon, bare for å få midlertidig symptomlindring.

Ved isjias søker Min kiropraktor å redusere trykket på nerven og forbedre bevegeligheten i leddene rundt isjiasnerven gjennom en spesifikk leddbehandling som kalles en kiropraktisk justering. Kiropraktorbehandling er for øvrig godt kjent som et viktig behandlingstilbud for isjiaspasienter.

Bestill time her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s