Kolikk

baby-skrikBabyen skriker intenst, hjerteskjærende og utrøstelig. Den virker utilfreds og trekker beina ukontrollert opp mot magen. Armene går alle veier, hodet og overkropp spennes bakover. Ofte starter det på ettermiddagen og varer i flere timer. Alle småbarnsforeldres mareritt er blitt en realitet.

10 – 15 % av babyer får kolikk. Det starter ofte i løpet av de første 3 ukene og varer opptil babyen er 3 måneder gammel, i noen tilfeller lenger. Årsaken til kolikk er fortsatt uklar, men sannsynligvis stammer plagen i de aller fleste tilfeller fra forstyrret mage- og tarm-funksjon.

Magen er komplisert bygd opp og er avhengig av en korrekt nerveforsyning fra sentralnervesystemet. Hvis man har får nerveforstyrrelser som en konsekvens av låsninger i for eksempel rygg eller nakke, kan man få utslag i magen fordi den er sårbar for disse forstyrrelsene. Spesielt gjelder dette for barn som har et nervesystem i sterk utvikling.

Slik hjelper vi deg

Min kiropraktor gjør en detaljert samtale med foreldrene og en dyptgående undersøkelse av barnet før eventuell behandling. Prinsippet er som ved voksenbehandling å normalisere bevegelse i leddet og dermed optimalisere nervestrømningene. Behandlingen vil være vesentlig mykere enn for voksne. Kiropraktoren er også skolert i å gi råd og veiledning i forhold til eksempelvis kosthold og trøsting av barnet. Behandlingsfokuset vil være rygg og nakke, men også bein og armer blir nøye undersøkt.

De fleste barn responderer fort og med veldig god effekt til kiropraktisk behandling. Dette støttes av flere studier av barn med kolikk. De konkluderer med betydelig bedring eller at de blir helt bra.

Bestill time her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s