Nakkesmerter

Kiropraktisk undersøkelse og behandling av nakke

Nakkesmerter

Nesten halvparten av kiropraktorens pasienter har nakkeplager. Det er ikke så rart da nakken er et finmaskineri som beskytter hjernen og nervesystemet. Feilmekanikk i nakken kan derfor generere sterkt invalidiserende symptomer som svimmelhet, hodepine, kvalme, øresus, uklart syn og kjeveplager. Selve smerten forsvinner forholdsvis raskt, men problemet vil fortsatt være der. Derfor er det veldig vanlig med tilbakefall hos de som har slitt med nakkeplager på et tidligere tidspunkt. I likhet med ryggproblemer medfører lidelsen en stor samfunnskostnad.

En akutt nakkekink starter tilsynelatende uten kjent årsak. Stort sett skyldes det langvarige, latente låsninger med eller uten tidligere smerter. På samme måte som man ikke venter ut tannsmerter før man går til tannlege bør man heller ikke vente med å gå til kiropraktor om man har nakkesmerter. Venter man for lenge kan den onde sirkelen bli innarbeidet og utvikle seg til nummenhet og smerter i armen, eller kroniske plager.

Vanlige symptomer på nakkeplager er stiv og smertefull nakke – enten lokalisert til ett punkt eller generalisert med muskelspenningene. Smerten kan være intens og gjøre det umulig å løfte hodet uten hjelp fra armene. Feilfunksjon mellom ledd, muskler og nervesystemet er en vanlig årsak og kan være forårsaket av feil liggestilling som for eksempel å sove på magen, anspenthet, stress, irritasjon, statisk arbeid og nakkeskader fra ulykker.

Kiropraktorbehandling hos Min kiropraktor i Kristiansand er en effektiv og trygg behandlingsmetode med god dokumentert effekt på nakkeplager. For kroniske plager må kiropraktor ofte instruere avspenningsøvelser for langvarig effekt.

Hvis nødvendig kan kiropraktoren sykmelde og utføre supplerende undersøkelser som røntgen og MR.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s