Brystsmerter

brystsmerterBrystsmerter

Smerter i brystet er ofte assosiert med hjertelidelser. I de fleste av tilfellene hvor en pasient oppsøker lege skyldes det heldigvis ufarlige låsninger i brystryggen som er årsaken til smertene.

Smerter mellom skulderblader er vanlig og relatert til stress, monotont arbeid og dårlig holdning. Kontorbaserte arbeidere er særlig utsatt. Ved sterke låsninger i brystrygg kan smerten spre seg til nakken, ut i skuldrene eller ut i brystet. Nummenhet i armen er ganske vanlig, og skyldes ofte låsninger i brystryggen.

Symptomer

Vanlige tegn er skarpe, stikkende eller verkende «krampesmerter» innunder skulderbladene. De forverres ofte ved arm og nakkebevegelser. Noen får også pusteproblemer.

Årsaken til smertene mellom skulderbladene er gjerne relatert til stress, monotont arbeid og dårlig holdning. Ved sterke låsninger i brystryggen kan smerten også spre seg til nakke, skuldre, arm og bryst. Nummenhet i armen er også ganske vanlig.

Behandling

Selv om smertene i denne regionen som oftest skyldes låsninger, er det viktig at man tar de alvorlig og oppsøker helsepersonell. Dersom kiropraktor mistenker noe annet enn en låsning vil hun gjøre de nødvendige undersøkelsene.

Hvis smertene skyldes en låsning kan det utsatte området reagere raskt på en kiropraktisk leddkorreksjon. Korrigering av holdning, avspenningsteknikker og stabliseringsøvelser er også viktig for å unngå tilbakefall. Min kiropraktor kan hjelpe deg med dette.

Bestill time her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s