Overtråkk og ankelskader

Overtråkk er den vanligste ankelskaden, og ankelskader er en av de vanligste skadene blant idrettsutøvere. Som oftest går et overtråkk utover ytre leddbånd, med nesten 90 % av tilfellene. Er overtråkket kraftig nok kan man få et brudd i leggbeinet, og det kan bli nødvendig med røntgen eller MR. Vi i Min kiropraktor kan rekvirere dette.

Akuttbehandling for ankelskader

I tillegg til kiropraktisk behandling anbefaler vi at man følger PRICE-prinsippet for akutte tilfeller. PRICE-prinsippet er delt opp i fem sekvenser, som er viktig at starter raskt etter skaden har oppstått, for å minimere hevelse i det skadede området.

  1. Beskytt området med bandasje, splinter eller lignende, avhengig av skadeområdet. Målet er å hindre at ytterligere skader oppstår.
  2. Hvile er viktig for å starte kroppens egen heling. Dersom man beveger seg for mye kan blodsirkulasjonen øke, noe som kan føre til at skaden blir verre.
  3. Legg is på området. Isen bør ikke ligge på mer enn 20 minutter om gangen, og man bør ha beskyttelse mellom isen og ankelen.
  4. Kompresjon bør legges på etter behandling med is. Kompresjonen sørger for at hevelsen begrenses til et minimum.
  5. Hold foten høyt. Bruk gjerne en pute eller noe annet som føles behagelig. Når foten holdes over hjertehøyde reduseres blodtilgangen til foten, noe som gjør at hevelsen holdes nede.

Kiropraktorbehandling og prognose

Ankelovertråkk responderer meget godt på kiropraktiske leddkorreksjoner. Behandlingen forskynder helingsprosessen, samtidig som den forhindrer senkomplikasjoner som belastningsskader i ankel, kne og legg, ryggprolaps og gjentagende overtråkk. Dersom man får en ankelskade må man være bevisst på at andre problemer kan oppstå i etterkant. For eksempel blir mange ryggpasienter aldri helt bra fordi ankelen ikke fungerer optimalt. Derfor er det essensielt at man oppsøker kiropraktor raskt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s