Bekkenlåsning/bekkenløsning

Kiropraktor justerer korsrygg på gravid pasientDet er mye forvirrende informasjon rundt bekkenlåsning og bekkeløsning. Bekkenløsning skylles hormonforandringer under svangerskapet som gjør at leddbånd i bekkenet blir overbevegelig eller elastisk. Man ser ofte en forverring ved gange/aktivitet og en lindring ved å holde seg i ro. Dette kan være ubehagelig og smertefullt og ofte hører man at det er lite å gjøre med bekkenløsning. Den kiropraktiske behandlingen for bekkenløsning jobber mye med å optimalisere funksjonen i de nærliggende ledd og muskler slik at bekkenet avlastes så mye som mulig.

Bekkenlåsning skylles en feilfunksjon eller en ”låsning” i ett eller flere av bekkenleddene. Når et bekkenledd er låst må de andre jobbe overtid. Både for mye og for lite bevegelse kan gi irritasjon på nerver, smerter, muskelspenninger og feilbelastninger. Bekken og livmor henger sammen, og for å unngå problemer må begge være i balanse med hverandre.

Vanlige symptomer med bekkenlåsning/ bekkenløsning

  • Smerter bak i bekkenet eller i hoftene
  • Smerter foran i symfysen (skambenet) eller i lysken
  • Gangbesvær eller smerte ved å gå
  • Smerte, nummenhet eller svakhet i sete, lår og legg

Kiropraktisk behandling

Trente hender kan fort fortelle deg om du har en bekkenlåsning eller en bekkenløsning. Korrekt diagnose, behandling, råd og veiledning er viktig for et godt resultat. Målet med kiropraktisk behandling er å gjenopprette optimale funksjoner slik at man kan tilpasse seg omgivelsene så enkelt som mulig.

Min kiropraktor anbefaler regelmessige undersøkelser under svangerskapet for å forebygge bekkenproblemer og for å sørge for at bekkenet fungerer best mulig innen fødselen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s